Over ons

podotherapeut angelique gerritsen

De sociale en persoonlijke benadering van podotherapie

Waarom begin je eigenlijk een podotherapiepraktijk? Voor Angelique Gerritsen is dit geen moeilijke vraag: “het is een mooie manier om mensen te helpen.” Mensen te helpen met ondersteuning in hun schoenen en daarmee dus in het verbeteren van het dagelijkse gaan en staan. Podotherapie gaat over veel meer dan alleen ondersteunende zooltjes. Het gaat over het maken van hulpmiddelen die het leven vergemakkelijken. Voor Angelique is dit wat podotherapeut zijn zo interessant maakt: “het mooiste aan dit vak is dat je mensen echt kunt helpen.”

Idealisme
Angelique begon jaren geleden aan haar opleiding ergotherapie om min of meer idealistische redenen: het liefst wilde ze middelen maken om mensen te helpen. Ze heeft vervolgens negen jaar in verschillende functies gewerkt binnen de orthopedie. Toch wilde ze zich op een bepaald moment in haar carrière verder ontwikkelen en besloot ze de opleiding tot podotherapeut te volgen. “De combinatie van zowel medisch als praktisch sprak me erg aan,” legt Angelique deze keuze uit.

Schetsen en schrijven
Sinds het moment dat ze afstudeerde is er veel veranderd binnen het vak. Er is veel nieuwe techniek bijgekomen, vooral door het gebruik van digitale voetscanners, drukmeetplaten en zelfs 3D-printers. Ondanks dat ze de nieuwste technieken goed beheerst, doet Angelique ook nog veel handwerk. Op de blauwdrukken schetst en schrijft ze alle details over de voeten van de cliënt. “Het liefst werk ik op papier omdat dit voor mij nog steeds het meest realistisch is.” Dit betekent ook dat ze veel tijd uittrekt voor de cliënten. “Ik sta echt voor een sociale en persoonlijke benadering en je merkt dat mensen graag terugkomen.”
.